Helikoptervlucht beoordeling

Grand Canyon helikoptervlucht beoordeling

Limousine

Eindelijk, de  langverwachte helikoptervlucht naar de Grand Canyon. Je krijgt direct een gevoel van luxe als er een limousine aan komt rijden voor het hotel speciaal om jou op te halen.  Met zijn vieren (mijn man en ik en twee vrienden) waren als eersten in de limousine, die vervolgens langs andere hotels ging om nog twee koppels op te halen. Het was mijn eerste rit in een limousine.

Opgehaald bij het hotel in Las Vegas.
Voor vertrek naar Grand Canyon op  Las Vegas Vliegveld.
Helikoptervlucht beoordeling voor vertrek naar de Grand Canyon
Mccarran Internationale Vliegveld van bovenaf.

Boarden

Terwijl we op de piloot wachten  moesten we informatie doorlezen en een video met instructies bekijken. Louis, onze piloot, bracht ons naar een mooie bordeauxrode/goudkleurige helikopter. Behalve wij vieren, was er nog een echtpaar uit Zuid Afrika. De beste plaats om alles te zien en om foto’s te maken waren de twee stoelen vooraan. We wisselden deze plaatsen af, maar het uitzicht was goed vanaf alle stoelen in de helikopter. We deden een reddingsvest aan (klinkt raar, maar we vlogen over Lake Mead en de Hoover Dam), de veiligheidsriem om en we kregen koptelefoons. Louis vertelde ons tijdens de trip over wat we beneden ons konden zien.

Las Vegas van bovenaf

Het begon al goed met een uitzicht over Las Vegas van bovenaf. Een heel ander perspectief dan we ooit eerder gezien hadden. Het was zo leuk om de gebouwen aan de Strip van bovenaf te herkennen. Louis vloog een extra rondje over de stad met ons omdat we zo enthousiast waren. Al snel kwam Lake Mead, helder blauw en prachtig midden in het droge woestijnlandschap.  Hoover Dam was groter dan we gedacht hadden, ook al waren we daar al eerder geweest en hadden we er  rondgelopen. Ook al vlieg je over een woestijn, het is een heel afwisselend landschap dat je ziet. De woestijn is mooier en heeft meer bergen dan we ons hadden kunnen voorstellen.

Las Vegas Strip vanuit een helikopter.
Lake Mead vanuit de helikoptervlucht naar Grand Canyon.
Uitzicht vanuit de lucht op Lake Mead.
Hoover Dam vanuit een helikopter.

Aankomst bij de Grand Canyon

We vlogen naar de westkant van de  Grand Canyon, waar de Colorado Rivier als een kronkelende slang door de vallei stroomt. Louis landde op een plateau. Het meest interessante, naast het spectaculaire uitzicht over de Grand Canyon, was de vegetatie. Gewoonweg verbazingwekkend dat daar sowieso iets groeit. Er waren droge stuiken en cactussen. Af een toe een bloem die de droge omgeving kon weerstaan. We kregen champagne terwijl Louis een geweldige picknick klaar maakte.

De Colorodo rivier omringd door de Grand Canyon vallei
Helikopter geland op een prive baan in de Grand Canyon.
Picknick in de Grand Canyon met de helikopterpiloot.
Foto van de helikopterpiloot op weg naar Las Vegas vanaf de Grand Canyon met uitzicht over de woestijd.

Terug  naar huis

Op de terugweg mocht ik voorin zitten, ik heb dus heel veel prachtige foto’s kunnen maken. Het geluksgevoel was compleet toen we een kudde wilde paarden te zien kregen. Na landing op het vliegveld bracht de limo ons weer naar huis. De hele tour heeft ongeveer vier uur geduurd en het was echt een geweldige ervaring.

 

Beoordeeld door
Carina, Maart 2014