Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon Skywalk

West Grand Canyon

Grand Canyon Skywalk ligt aan de westkant.  Het is een U-vormige constructie met een glazen vloer die zich 21 meter vanaf de kant uitstrekt, 1450 boven de Colorado rivier. De Skywalk was  gebouwd in 2007 en het heeft meer dan US$ 30 miljoen gekost om te bouwen. De constructie is bijzonder sterk en kan maar liefst 35.000 ton dragen!

Hoe er te komen

Enkele van de langere helikoptervluchten kunnen de Grand Canyon Skywalk aanbieden als mogelijke upgrade, zie hier. In alle bustours die naar de westkant van de Grand Canyon gaan zit de Skywalk als optie inbegrepen. Er is een tour met een vliegtuig dat aan de westkant landt, en het is mogelijk om de tour aan te vullen met een bezoek aan de Skywalk, hier meer informatie daarover.

Driving to the west rim

Als je naar de westkant van de Grand Canyon rijdt, kun je een pakket kopen voor US$80 per persoon waarbij de Grand Canyon Skywalk is inbegrepen. De laatste 30 kilomter rijden zijn over moeilijk begaanbaar grind.  Zorg dat je toestemming hebt van je huurautobedrijf hier te rijden. Als je met een auto naar de Grand Canyon gaat, raden we de zuidkant aan.

Richtingaanwijzing: Las Vegas – Västra Grand Canyon

Upgrade prijzen

Als je tour een upgrade aanbiedt om de Skywalk te bezichtigen, zal dat meestal zo’n €20 kosten. Doe dit op het moment van reservering om de beste deal te krijgen.