Avontuur

Avontuur in de Grand Canyon

Er zijn veel goede mogelijkheden als je op zoek bent naar een avontuur in de Grand Canyon. Zo kan je bijvoorbeeld een excursie boeken met kamperen buiten of je eigen wandeltocht organiseren. Er zijn een paar veeleisende hikes waarbij je buiten kampeert en die een goede uitdaging zijn voor je organisatietalenten!

Tours met overnachting

Excursies naar de Grand Canyon zijn gewoonlijk slechts voor een dag, maar er zijn een aantal tours van twee tot zeven dagen. In de langere tours vind je enkele van de prachtigste en meest populaire nationale parken in de VS, zoals Zion en Bryce Canyon, beide in de nabijheid van de Grand Canyon. Bij sommige van de onderstaande tours, kun je kiezen uit kamperen of overnachten in een hotel.

Hiken

Er zijn  genoeg mogelijkheden voor avontuur in de Grand Canyon voor diegenen die hier langer willen blijven. Je kunt naar de Grand Canyon hiken en weer terug naar boven. De beste tijd om te hiken is de lente of het begin van de herfst. Er zijn wandelmogelijkheden in Grand Canyon noord (minder mensen) en Grand Canyon zuid (populairder). Reken altijd op minstens twee dagen om van de bodem te hiken en weer terug. Accommodatie is gewoonlijk een hut of een tent vlakbij de Colorado rivier. We raden je the official Grand Canyon web site aan om een langduriger avontuur te plannen.

Raften

Als je slechts een avontuur van een dag in de Grand Canyon wil beleven,  kijk dan eens naar de raftexcursie hieronder. Raftfanaten uit de hele wereld dromen ervan over de Colorado rivier te raften. Met deze tour wordt je door een helikopter afgezet beneden in de canyon.

Raften in de Grand Canyon