Auto

Grand Canyon per auto

Zuidkant Grand Canyon

Als je ervoor kiest om met de auto naar de Grand Canyon te gaan, ga dan naar de zuidkant van de Grand Canyon. Het is minder dan vijf uur rijden en het uitzicht is mooier. De enige kosten die je daar moet betalen is de toegang tot het nationale park per auto per week van US$25. The westkant is erg duur om met de auto naar toe te gaan, en je moet een gedeelte over grind rijden, wat gewoonlijk verboden is voor huurauto’s.

Richtingaanwijzingen: Las Vegas – Zuidkant Grand Canyon

Luchtexcursies

Er is een klein stadje op slechts enkele minuten afstand van de zuidkant. Het stadje is Tusayan genaamd en daar vandaan vertrekken enkele tours per vliegtuig of helikopter. Naar onze mening is de helikoptertocht van 45 minuten de beste optie. Er is ook een tour van 25 minuten, maar die kost bijna hetzelfde als de langere tour. Als je zelf niet wilt rijden, overweeg dan deze  2-daagse tour naar de zuidkant van de Grand Canyon die vanuit Las Vegas vertrekt.

Helikoptervluchten vanaf Tusayan

Een vliegende helikopter over ze zuidkant van de Grand Canyon

45-minuten Helikoptervlucht  Over de Grand Canyon vanaf Tusayan

Prijs vanaf: €240
Reizigersbeoordeling:
Vertrekt van: Tusayan
Duur: 45 minuten
Beninekosten: $15
Info: De tour begint bij het  Grand Canyon vliegveld in Tusayan, Arizona. Vlieg  over de ponderosa-dennen van het Kaibab National Forest tijdens een 45 minuten durende excursie aan de zuidkant van de Grand Canyon. Stroomopwaarts gelegen aan de Colorado Rivier heb je uitzichten over de Painted Desert en Desert View Watchtower. Bekijk Marble Canyon en Point Imperail terwijl je door de Canyon vliegt en klim naar boven aan de noordkant om naar het zuiden te gaan via de Dragon Corridor, het breedste en diepste gedeelte van de Canyon. Meer info, tarieven en reservering…

Een Grand Canyon helikopter teken bij vertrek.

25-minuten Helikoptervlucht over the zuidkant van de Grand Canyon

Prijs vanaf:  €210
Reizigersbeoordeling:
Vertrek vanaf: Tusayan
Duur: 25 minuten
Benzinekosten: $15
Info: Vertrek vanaf het Grand Canyon vliegveld in Tusayan, Arizona voor een spannende, schilderachtige vlucht van 25 minuten langs de zuidkant van de Grand Canyon over het Kaibab National Forest. Ga aan boord van een allermodernste ECO-Star helikopter, geniet van adembenemende uitzichten door wrap around ramen terwijl je over de machtige Colorado rivier naar de noordkant van de Canyon vliegt. Je ziet de Tower of Ra en Vishnu Schist terwijl je terug vliegt via de Dragon Corridor, het breedste en diepste gedeelte van de Grand Canyon. Meer info, tarieven en reservering…

Hotel in Grand Canyon

Omdat het bijna tien uur duurt om het zuiden van de Grand Canyon te bereiken en weer terug te gaan, zou je er ten minste een nacht moeten verblijven. Er zijn een paar redelijk goede hotels met redelijke prijzen in Tusayan. Dit is ook de plek waar zich het kleine vliegveld bevindt waar de tours van vertrekken. Tijdens het hoogseizoen kunnen de prijzen hoog zijn, overweeg dan om in het dorp Williams te kijken. Je kunt ook in de Canyon in een tent overnachten of op the Phantom Ranch.

Huurauto in Grand Canyon

Een handige manier om de Grand Canyon te bereiken is natuurlijk met een huurauto. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en daar kun je hier meer over lezen. Gebruik de onderstaande zoekmachine om de beste prijzen voor je huurauto te vinden.

Hiken

Hiken in de Grand Canyon is een geweldige ervaring als je sportief bent. Als je helemaal naar de bodem wilt hiken en weer terug, raden we je sterk aan om op de bodem te overnachten. Het is niet onmogelijk om het in een dag te doen, maar het wordt sterk afgeraden. Probeer het niet in de zomer te doen. Voor meer informatie ga je naar de National Park Service website over hiken in de Grand Canyon.